Târgul de la Fechetău

Localitatea Negreni în anul 1815 a primit oficial aprobarea pentru organizarea târgurilor, dar probabil și mai înainte erau organizate târguri aici. Deci in fiecare an, în al doilea weekend din luna octombrie, mii de oameni se adună în localitatea Negreni din județul Cluj, la cel mai mare târg de antichități și nu numai din Transilvania, târg ce iși are originile în Evul Mediu.
Târgul cu o tradiţie de căteva secole se organizează in toamnă fiecărui an, în al doilea sfărşit de săptămănă a lunii octombrie, pe malul Crişului Repede, în localitatea Negreni.
Acesta are două părţi, una în care se vând obiecte noi de uz general, haine, încălţăminte. O importanţă mai mare are cealaltă parte unde se pot găsi diferite vechituri, de exemplu: port popular, cusături, farfurii pictate, cărţi, mobilier, scule, picturi, etc.
Cei interesaţi pot petrece mai multe zile plimbăndu-se între aceste obiecte. Târgul se bucură de o popularitate foarte mare având oaspeţi din Ungaria, Europa de Vest, chiar şi din America.

Ultima actualizare: 11:11 | 25.09.2023

Sari la conținut