Prezentare generală

Comuna Negreni este situată în partea de vest a județului Cluj, la o distanță de 76 km față de municipiul Cluj-Napoca și la 64 km față de municipiul Oradea. Așezată pe drumul național DN 1 și european E 60 ce leagă Cluj-Napoca de Oradea, aproape la jumătatea distanței dintre cele două reședințe de județ. Amplasată de o parte și de cealaltă a râului Crișul Repede, cu casele înșiruite în luncă sau împrăștiate pe pantele mai domoale ce coboară la nord de Vârful Vlădeasa și la sud de Munții Meseș și Plopiș, comuna este în mare parte răsfirată, fiind formată din satele: Negreni, Bucea și Prelucele.

Pe lângă acestea, mai are 33 de crânguri sau cătune. Clasificarea după fizionomie: sate de tip adunate pe vale cu aureolă de risipire pe versanți. Suprafața este de 6.562 ha (65,62 kmp).

Comuna este amplasată între Muntii Vlădeasa (sudul văii Crișului Repede), Munții Plopiș și Meseș (la nordul aceleiași văi) și se învecinează cu: comuna Ciucea (județul Cluj), comuna Sig (județul Sălaj), comunele Bratca și Bulz (județul Bihor).

AVIZIER

ELECTRONIC

vezi toate..

VREMEA

NEGRENI

NEGRENI, CLUJ VREMEA

CALENDAR

ORTODOX

Ieri, 01 decembrie, am sărbătorit:

  • Sfântul Proroc Naum

Astăzi, 02 decembrie, sărbătorim:

  • Sfântul Proroc Avacum
  • Sfântul Porfirie Kafsokalivitul
  • Sfânta Mucenită Miropia

Mâine, 03 decembrie, vom sărbători:

  • Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica

Poimâine, 04 decembrie, vom sărbători:

  • Sfânta Mucenită Varvara
usersphone-handsetmap-marker Sari la conținut